Social

În curând, 10 mii de tineri vor putea călători gratis cu trenul între Chişinău, Iaşi şi Odesa

În curând, 10 mii de tineri vor putea călători gratis cu trenul între Chişinău, Iaşi şi Odesa

Aproape 120 membri ai Parlamentelor României, Republicii Moldova și Uniunii Europene susțin și solicită extinderea proiectului DiscoverEU. În curând, 10 mii de tineri vor putea călători gratis cu trenul între Chişinău, Iaşi şi Odesa. Ideea a primit susţinerea unor eurodeputaţi, printre care şi Siegrfried Mureşan, dar şi a unor înalţi oficiali, printre care preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

IURIE CALESTRU director programe IDEP Moldova: „Este o responsabilitate enormă şi un credit de încredere acest demers consemnat de 36 de eurodeputaţi până astăzi. În acest sens, vom depune efoturi să fim până la nivelul aştepărilor astfel încât să putem vedea în sfârşit să asistăm la validarea şi lansarea acestei iniţiative de către Comisia Europeană.”

Runda de înscrieri în cadrul proiectului DiscoverEU, prin intermediul căreia 35 de mii de tineri vor primi un permis gratuit de călătorie de cale ferată, pentru a explora Europa, se va încheia pe 29 martie.

Iniţiativa DiscoverEu a fost lansată de Uniunea Europeană pentru popularizarea destinaţiilor turistice Chişinău, Iaşi, Odesa, pentru creşterea numărului de vizitatori în regiune şi promovarea transportului verde, grav afectat de pandemia Covid-19 şi războiul din Ucraina.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter