Social

"România - ţara noastră". Zeci de şoferi din Chişinău au pornit astăzi pe străzile oraşului într-o caravană a unirii

Caravana unirii
Sursa video: TVR MOLDOVA

Zeci de şoferi din Chişinău au pornit astăzi pe străzile oraşului într-o caravană a unirii. Acţiunea, intitulată "România - ţara noastră" a fost organizată de Partidul Liberal dar s-au alăturat şi oameni fără simpatii politice dar cu respect faţă de valorile româneşti.

"Unirea cu România." "Noi suntem români, şi de aceea, La mulţi ani România." "Unire cu fraţii de preste Prut." Cu aceste mesaje inscripţionate pe maşini au pornit astăzi prin Chişinău participanţii la caravana automobilistică. Evenimentul şi-a propus să promoveze valorile unioniste de Ziua Naţională a României. "Aducem un mesaj de înţelegere a populaţiei. Noi suntem din naştere români. Asta am prins la părinţi, asta am prins de la străbuni. Şi asta şi vom face şi în continuare. Să fim români, într-o Românie Mare."

MIHAI GHIMPU, preşedinte, Partidul Liberal: "Am început cu depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare. Am dansat hora unirii. E un marş dedicat acestui eveniment istoric ca recunoştinţă înaintaşilor care au înfăptuit unirea chiar de la Mihai Viteazul."

Timp de câteva ore, cele peste 20 de maşini care au participat la eveniment au transmis mesajul unionist pe cele mai importante străzi din Chişinău.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter