Social

Peste 60 de producători au sărbătorit astăzi patru ani de când se reunesc la Târgul ECO Local

Târgul ECO Local
Sursa video: TVR MOLDOVA

Dacă e sâmbătă, e zi de ECO Local, un târg cu produse sănătoase, cultivate ecologic. Cei Dacă e sâmbătă, e zi de ECO Local, un târg cu produse sănătoase, cultivate ecologic. Cei peste 60 de producători au sărbătorit astăzi patru ani de când se reunesc la acest târg şi oferă consumatorilor roadele delicioase şi curate ale pământului. Cu această ocazie au organizat un carnaval, cu cântece şi voie bună, mulţumind, astfel, clienţilor pentru că îi sprijină, în aceste vremuri complicate. la acest târg şi oferă consumatorilor roadele delicioase şi curate ale pământului. Cu această ocazie au organizat un carnaval, cu cântece şi voie bună, mulţumind, astfel, clienţilor pentru că îi sprijină, în aceste vremuri complicate.

AURA BĂLĂNEL, organizator: Celebrăm cei patru ani de activitate în cele cinci sezoane ECO Local. Am readus carnavalul tradiţional pe care l-am avut în primul an de activitate”.

Vasile Niculiţă a scos pe tarabă verdeţuri cultivate în grădină. Agricultorul este pe care să obţină certificatul ecologic.

VASILE NICULIŢĂ, producător local: „Am venit cu produsele proprii din propria grădină, am venit cu  multe, începând de la cartof, sfecla rosie, flori de dovlecel, salate  trei feluri.Sunt crescute fără preparate chimice doar preparate care sunt permise în agricultura ecologică”.

STELA BABII, producător local: „Nu este un produs de serie, de asta şi preţul este mai mare pentru că e  lucrat manual, ingredientele sunt iată aşa cum le controlezi acasă, cum  ar fi făcut bunicuţa. Plante sincere sunt crescute doar cu apă şi soare şi multă multă grijă”.

DOINA ABABII, fermier: „Avem o gamă largă de produse de consum, începând cu pâine, faina, nuci, ulei, vinuri, dulciuri, caşcavaluri.. Microverdeturi, verdeturi din gradina, legume, fructe, zarzavaturi, multe”.

LEONID LUNGU, reprezentant companie: „Facem ulei stors pe loc de in şi de susan, facem şi degustări ca oamneii să vadă produsul. Cel mai important că e proaspăt, ca şi sucul fresh, în aşa fel se  păstrează toate acele componente care sunt benefice pentru sănătatea  omului”.

Târgul Eco local este organizat în fiecare sâmbătă, între orele 9 şi 13.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter