Actualitate

Principalul suspect în cazul fetei din Orhei găsită astăzi fără suflare refuză să colaboreze cu autoritățile

Cine este principalul suspect în cazul fetei din Orhei găsită astăzi fără suflare, după zile întregi de căutări

De la dispariţia fetei de 19 ani şi până astăzi, autoritățile au făcut mai multe percheziţii la proprietăţile celui care este considerat principalul suspect, un bărbat de 45 de ani, fost polițist. Anchetatorii au analizat imaginile de pe mai multe camere de supraveghere, pentru a identifica ce s-a întâmplat cu tânăra femeie insărcinată. Oamenii din localitatea Chiţcanii Vechi, unde are locuință suspectul, sunt îngroziţi de cele întâmplate.


ANGELINA UNGUREANU, jurnalist TVR MOLDOVA: „În spatele acestui gard, înalt de cel puțin trei metri, este casa bărbatului suspectat de dispariția tinerei de 19 ani din Orhei. Poliţiştii au scotocit fiecare colț al gospodăriei, în speranța că vor găsi urme biologice sau amprente ce i-ar putea ajuta să o găsească pe fată. Ample căutări s-au făcut și la alte proprietăți ale suspectului”.

Aseară, Poliţia a anunțat că la domiciliul și în automobilul bănuitului au fost găsite mai multe obiecte pentru femei. Oamenii legii au făcut şi un apel către cetățeni, în special către femei, să sesizeze de urgență dacă au avut sau au fost martori la legături dubioase sau cu tentă infracțională cu suspectul.

Tragedia a creat îngrijorare in localitate. Cei mai mulți dintre sătenii susțin insă că nu cunosc detalii despre bărbatul suspectat pentru că era o persoană retrasă. Este divorțat, are doi copii, iar de câțiva ani trăia singur.


Bărbatul a fost retinut la 4 zile după disparitia fetei in baza imaginilor de pe camerele de supraveghere. Femeia de 19 ani a fost văzuta cum s-a urcat in masina suspectului.

El refuză să colaboreze cu anchetatorii și chiar a incercat să-i ducă în eroare. Ieri, învinuitul a fost aresta preventiv pentru 30 de zile iar procurorul de caz a declarat că individul nu-şi recunoaşte vina.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul este fost poliţist, a mai lucrat la Administraţia penitenciarelor şi ar avea probleme psihice. Acesta urmează să fie supus şi unei expertize psihiatrice.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter