Extern

Un incendiu misterios a distrus vila lui Putin, care adăpostește un „buncăr secret antinuclear”

post-img
Putin

Flăcările au distrus o vilă din munții Altai frecventată de președintele rus Vladimir Putin, una dintre reședințele de iarnă ale liderului de la Kremlin, unde se presupune că ar fi fost ascuns şi un buncăr secret antinuclear, potrivit Corriere della Sera, scrie Hotnews.ro.

Cauzele incendiului, despre care au vorbit pentru prima dată bloggerul Amir Aitașev și activista Aruna Arna, nu sunt încă clare: în ultimele luni dronele ucrainene au tot încercat să lovească acest tip de obiective strategice în Rusia, însă forțele de ordine au refuzat să comenteze, iar civililor nu li se permite să se apropie de vilă.

Potrivit serviciilor de securitate, reședința din districtul Ongudaiski, din Republica Altai, o regiune a Siberiei care se învecinează cu Mongolia, China și Kazahstan, era folosită de ofițeri militari superiori în scopuri recreative, însă conform altor rapoarte, palatul găzduia un buncăr modern, cu o vastă rețea de tuneluri subterane, menit să-l protejeze pe Putin și familia sa în cazul unui război nuclear.

Clădirea, deținută oficial de Gazprom, l-a găzduit și pe fostul premier Silvio Berlusconi într-una dintre vizitele sale la șeful Kremlinului.

Structura găzduiește o fermă în care se extrage sânge din coarne de cerb folosit pentru băi „miraculoase” de întinerire: o veche tradiție siberiană care i-a fost împărtăşită lui Putin de fostul ministru al Apărării Serghei Şoigu și care a provocat multe proteste ale activiștilor pentru drepturile animalelor.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter