Sci-Tech

O rețetă de post: pate cu ciuperci și nuci caju

post-img
video

Dacă tot e post, încercăm reţete mai sănătoase, cum ar fi, bunăoară, pateurile vegane, pe care le pite face şi acasă, din ingrediente naturale, organice și fără aditivi sau conservanți.

 


INGREDIENTE:

- 250 g ciuperci champignon;
- 50 g nuci caju;
- o ceapă mică;
- 2 linguri de ulei de cocos;
- o lingură de pătrunjel tocat;
- sare și piper, după gust.


Nucile de caju sunt bogate în calorii și conțin multe substanțe nutritive: grăsimi sănătoase, carbohidrați, proteine și fibre, fiind apreciate mai ales de persoanele care urmează un regim vegetarian sau vegan.

Pentru că are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol, pateul vegan de ciuperci susține sănătatea sistemului cardiovascular.

Spre deosebire de nucile caju, ciupercile sunt mai sărace în calorii, dar mai bogate în nutrienți. Iar în diverse preparate pot înlocui carnea sau alte surse de proteine, mai calorice.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter