Economic

În cel mult o săptămână, persoanele care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md îşi vor afla gradul de vulnerabilitate energetică

În cel mult o săptămână, persoanele care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md îşi vor afla gradul de vulnerabilitate energetică

În cel mult o săptămână, locuitorii Republicii Moldova care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md îşi vor afla gradul de vulnerabilitate energetică. Anunţul a fost făcut de Alexei Buzu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, potrivit căruia, aproximativ 730 mii de gospodării au cerut compensații la facturile pentru energie în perioada rece.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale. „La începutul lunii decembrie, toţi cetăţenii vor afla în cabinetul lor personal care este gradul de vulnerabilitate energetică.  Noi pe 25 am închis procesul de înregistrare pentru luna noiembrie. Pentru fiecare din aceste gospodării, pentru fiecare membru al familiei acelei gopsodării, acum facem verificări de la fisc, de la alte instituţii. În baza acestor date vor fi atribuite gradele de vulnerabilitate. Deci, cred că într-o săptămână totul va fi clar. 06:31 MUSCA 06:36 Dacă vor fi erori, ele vor fi remediate”.

În acest sezon rece vor fi șapte categorii de vulnerabilitate energetică. Cei care s-au înregistrat pe platforma guvernamentală după 25 noiembrie vor primi compensaţiile la facturile de energie cu o lună mai târziu. 

Anul acesta, şi cei care se încălzesc cu lemne sau carbuni vor beneficia de un ajutor de la stat în valoare de 800 de lei. Suma prevazută pentru compensații este de 2,78 miliarde de lei, cu 1 miliard mai puţin faţă de iarna trecută.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter