Actualitate

După amenințări, Lavrov vrea acum prietenie: „Vrem să fim în relații bune cu Republica Moldova, este o țară prietenoasă”

post-img
Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a uitat de amenințările adresate Chișinăului și spune acum că vrea relații bune cu Republica Moldova, pe care o consideră o „țară prietenoasă”.

ZFR

Potrivit ria.ru,  Serghei Lavrov a precizat că autoritățile Republicii Moldova sunt împinse de Occident să înăbușe cu duritate anumite procese din societate.

„.Noi ne dorim să avem relații bune cu țara prietenă Republica Moldova, cu țara multinațională Republica Moldova. Dar acest lucru depinde de Moldova”, a spus șeful diplomației ruse.

Serghei Lavrov a mai afirmat că actuala clasă politică de la Chișinău nu reprezintă interesele cetățenilor, pentru că și-a afirmat dorința de aderare la Uniunea Europeană.

„Acești politicieni nu reprezintă interesele poporului Republicii Moldova.  Sunt chestiunile interne ale Republicii Moldova, dar noi nu avem nicio plăcere ca această țară prietenă să fie folosită împotriva Rusiei”, a afirmat Serghei Lavrov.

Amintim că pe 2 februarie, Serghei Lavrov declara că Occidentul a pus ochii acum pe Republica Moldova pentru a avea rolul ''următoarei Ucraine'', în timp ce președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este ''pregătită, practic, pentru aproape orice''.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter