Social

Locuitorii din raionul Soroca vor avea drumuri mai bune datorită unui proiect transfrontalier de îmbunătăţire a infrastructurii

Drum Soroca
Sursa video: TVR

Locuitorii din raionul Soroca vor avea drumuri mai bune datorită unui proiect transfrontalier de îmbunătăţire a infrastructurii. Lucrările, ce au un cost de 2,3 miloane de euro, sunt finanțate prin intermediul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova. Cu aceşti bani vor fi reabilitate şoselele de pe ambele maluri ale Prutului.. Lucrările, ce au un cost de 2,3 miloane de euro, sunt finanțate prin intermediul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova. Cu aceşti bani vor fi reabilitate şoselele de pe ambele maluri ale Prutului.

Proiectul "Drumuri bune și accesibile în comuna  Comarna, Iași, și Vasilcău, Soroca, va asigura modernizarea a 8  kilometri de drum. Şoseaua spre comuna Vasilcău, lungă de 3,7 kilometri,  era aproape impracticabilă, indiferent de anotimp. Locuitorii spun că  așteaptă de mult ca porţiunea de drum să fie reparată.

VEACESLAV RUSNAC preşedinte, raionul Soroca: „Din  zona respectivă vor beneficia patru localităţi: Vasilcău, Trifăuţi,  Inundeni şi Ruslanovca. Pentru raionul Soroca a fost alocat 1,6 de  milioane de euro”.

Reprezentanţii autorităţilor publice locale au declarat că drumurile  care vor fi reabilitate vor oferi condiţii sporite de siguranţă pentru  cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului.

CONSTANTIN GRĂDINARU primar, Comarna, Iaşi: „Cel  puţin pot spune că în Comarna într-o lună şi jumătate, cel mult, vom da  ordinul de începere a lucrărilor.  Cu siguranţă, în caietul de sarcini,  eu îmi doresc ca în august, la nivel de comună, să fie terminat”.

CLAUDIU BERBECARU manager de proiect, Comarna, Iaşi: „S-a  discutat şi la conferinţa de presă: 4,4 km în România şi 3,7 în  Republica Moldova. Sumele sunt aproximativ identice, soluţiile sunt un  pic diferite. Din partea românească – asfalt, din partea Republicii  Moldova – beton”

Proiectul are o durată de implementare de 18 luni.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter