Actualitate

Bogdan Aurescu a discutat cu Antony Blinken la Berlin despre planurile României de a sprijini economia Ucrainei

post-img
Bogdan Aurescu și Antony Blinken
Sursa foto: Twitter/Bogdan Aurescu

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut duminică, la Berlin, o scurtă discuție cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken despre eforturile și planurile României de a sprijini economia Ucrainei. Șefii diplomațiilor română și americană au dialogat în marja reuniunii informale a miniștrilor de externe din țările NATO, care a avut loc sâmbătă și duminică în capitala Germaniei.

“Am discutat pe scurt cu secretarul Blinken, în marja reuniunii ministeriale informale NATO de la Berlin, despre eforturile și planurile României de a sprijini economia Ucrainei prin facilitarea exportului și transferului de cereale prin porturile Galați și Constanța”, a scris Aurescu, pe Twitter, citat de caleaeuropeana.ro.

Ministrul român de externe a subliniat că în cadrul discuțiilor a fost abordată și “o posibilă acțiune internațională comună în acest sens, contribuind astfel la securitatea alimentară”.

Miniștrii de externe ai NATO s-au reunit sâmbătă și duminică la Berlin pentru a discuta despre posibila cerere de aderare a Finlandei și Suediei, precum și pentru a reafirma sprijinul NATO pentru Ucraina în urma invaziei brutale a Rusiei.

Miniștrii au discutat, de asemenea, despre viitorul Summit NATO de la Madrid, care se așteaptă să ia decizii privind consolidarea posturii Alianței, consolidarea sprijinului pentru partenerii globali și adoptarea următoarei strategii principale oficiale a Alianței, “Conceptul strategic” al acesteia.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter