Covid-19

VIDEO. O nouă variantă de COVID se răspândește în occident. Tulpina Arcturus este mult mai contagioasă

post-img
COVID-19

O nouă variantă a virusului SARS COV2 se răspindește rapid în Occident. Este mult mai contagioasă, iar în Marea Britanie a omorât deja cinci persoane, relatează stiri.tvr.ro.

Arcturus a fost botezată noua variantă de COVID-19, cea mai infecțioasă de până acum. Este un nume de legendă grecească pe care îl poartă, cea de-a treia stea ca luminozitate pe cer, aflată la sfârșitul vieții și care înseamnă ”gardianul ursului”. XBB1-16 este denumirea științifică a acestei variante.

Unul din 40 de cazuri noi sunt acum depistate cu Arcturus în Marea Britanie, unde aproape în toate regiunile a fost depistată noua variantă. Până acum au fost descoperite 135 de astfel de cazuri, după ce în India două treimi dintre pacienți erau depistați cu această nouă variantă. Ea a apărut, pentru prima oară, în luna ianuarie, iar din martie OMS o monitorizează.

Până în acest moment, medicii spun că nu sunt motive de îngrijorare, pentru că și varianta Omicron face încă victime, în ultima săptămână au fost înregistrate 46 de decese din cauza Omicron.

Numărul pacienților infectați cu COVID-19 a crescut, au fost peste 5000 de cazuri, cu 800 mai mulți ca în săptămâna anterioară. Totuși în ultimele 24 de ore, la Institutul Matei Balș, nu au fost depistate cazuri grave de îmbolnăvire, care să necesite spitalizare.

Kraken este acum tulpina considerată dominanta în România.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter