Sport

Naționala de fotbal a Republicii Moldova este pregătită de amicalul cu Austria

Naționala de fotbal a Republicii Moldova este pregătită de amicalul cu Austria

Naționala de fotbal a Republicii Moldova este pregătită de amicalul cu Austria. "Tricolorii" au avut câteva antrenamente la Vadul lui Vodă, după care au plecat în țara adversarului din partida de mâine. Duelul va reprezenta o etapă de pregătire înainte de meciul cu Insulele Feroe, din cadrul preliminariilor pentru EURO 2024.

Mai multe fotografii din timpul sesiunii de antrenament, care a avut loc la Centrul de Pregătire al Selecționatelor de la Vadul lui Vodă, au fost publicate pe rețelele sociale. Din lot lipsește doar un jucător cheie - Oleg Reabciuk.

Fundașul lateral, legitimat în prezent la Spartak Moscova, și-a motivat absența prin probleme personale. În locul acestuia a fost convocat de urgență Daniel Danu. Fotbalistul celor de la FC Bălți se află la prima selecție pentru naționala mare.

În total, 25 de jucători au ajuns aseară în Austria. Aceștia vor avea două antrenamente înaintea meciului amical, care va fi şi o nouă întâlnire directă dintre cele două reprezentative. De-a lungul istoriei, "tricolorii" au obținut o singură victorie, iar în ultimul duel, care s-a disputat în 2021, aceștia au pierdut, cu scorul de 1 la 4.

După partida cu Austria, naționala Republicii Moldova va avea de jucat, în deplasare, cu Insulele Feroe. Duelul va face parte din preliminariile pentru Campionatul European din 2024.

Deocamdată, echipa antrenată de Serghei Cleșcenco se află pe locul trei în clasamentul Grupei E, având cinci puncte acumulate în patru etape. Pentru a se califica la turneul final, "tricolorii" trebuie să finalizeze această campanie pe una dintre primele două poziții.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter