Actualitate

La Harkov a fost construită prima școală subterană din Ucraina. Se află la 6 metri sub pământ, se predă în două schimburi, iar dotările sunt moderne

post-img
imagine simbol

În orașul ucrainean Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a fost deschisă prima școală subterană. Situat la mai puțin de 35 de kilometri de granița cu Rusia, orașul se află sub asaltul forțelor invadatoare care avansează în această regiune, iar unitatea școlară a fost construită special pentru a-i proteja pe copii de rachetele care zboară zilnic în zonă.

 


Viața trebuie să meargă mai departe, în pofida luptelor dure care se dau la 50 de km de orașul Harkov, Armata ucraineană a trimis întăriri, însă pentru copii este important să socializeze, să învețe, să se întâlnească cu prietenii.

Imaginile sunt dintr-o școală subterană, construită la 6 metri sub pământ. Se predă în două schimburi, iar dotările sunt moderne.

Este numită școala-buncăr și este concepută să reziste loviturilor cu rachete. Autoritățile vor să construiască încă 3 asemenea instituții de învățământ sub pământ, având în vedere că războiul se anunță de lungă durată.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter