Social

Forfotă mare în căminele univesităților unde se fac pregătiri pentru noul an de studii

Forfotă mare în căminele univesităților unde se fac pregătiri pentru noul an de studii

Forfotă mare în căminele univesităților unde se fac pregătiri pentru noul an de studii. Alături de muncitori participă şi studenţi motivaţi că pot obține o reducere la tariful de cazare şi îşi pot alege și o cameră după plac.

Daniel şi Sergiu au rămas în cămin pe perioada vacanţei şi au decis să ofere o mână de ajutor muncitorilor.

DANIEL DESCHIERU, student: „Ajutăm când putem şi cum putem în impul liber, deoarece stăm pe vară şi lucrăm. E important ca căminul să fie curat”.

SERGIU CHISTOL, student: „Când trebuie ajutorul nostrum noi îl oferim deoarece tot noi aici trăim şi ar fi bine ca fiecare dintre noi să dea o mână de ajutor pentru că tot e în folosul nostru”.

În căminele UTM s-a muncit intens si eficient.

VASILE CARASTAN, administrator, cămin UTM: „Aici au fost schimbate blocurile sanitare, apa, canalizarea, ferestrele au fost schimbate, uşile, electricitatea. A rămas să finalizăm lucrările de cosmetic cu material uscat”.

ANATOL ALEXEI, şef, Direcția Socială şi Activităţi Studenţeşti, UTM: „În căminul în care ne aflăm la moment sunt schimbate toate geamurile. Este un proiect de circa 1,5 milioane de lei. Bani alocaţi de către Ministerul Educaţiei. La fel urmează să anunţăm lîncă o licitaţie de peste un milio de lei iarăşi pentru schimbarea de geamuri în alte cămine, tot în acest an”.

Şi la căminele Universităţii de Stat din Moldova studenţii dau o mână de ajutor.

„Eu am decis să particip la reparaţie pentru că noi ne creăm condiţiile pentru trai. De asemenea vreau să fac aceasta şi pentru studenţii ceilalţi care o să vină în urma noastră. În primul rând pentru noi este un ajantaj deoarece profităm de o reducere la cazarea în cămin. Totodată noi trăim aici şi ar trebui fiecare să pună umărul la un cămin cât mai curat şi cât mai renovat”.

MARIN DUB, administrator, cămin USM: „Am primit materiale de la Universitatea de Stat, inclusive tapetă, vopsea de mai multe feluri. Am renovat câteva odăi din cămin cu tapetă. Acum merge vopsirea odăilor, a ferestrelor de la balcon şi a uşilor interioare. Avem 99 de camera”.

Preţul pentru un loc în căminele studenţeşti din Republica Moldova este între 400 şi 800 de lei pe lună. Cazarea studentilor începe la sfârşitul lunii august.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter