Actualitate

Dragoș Tudorache: Cred că Republica Moldova merită să obțină în acest moment statutul de stat candidat la UE

post-img
Dragoș Tudorache
Sursa foto: © European Union 2020 - Source : EP

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache consideră că Republica Moldova merită să primească statutul de stat candidat la UE.

Declarații în acest sens europarlamentarul a făcut în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA.

Dragoș Tudorache: „Eu nu am nici o îndoială că în acest moment istoric prin care trecem în Europa acordarea statutului de stat candidat este o decizie oportună. Este o decizie istorică, este clar că este un parcurs foarte scurt, este clar că este o fereastră de oportunitate pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia, care sunt supuse unor presiuni de securitate. Însă aceste reașezări geopolitice care se petrece în pragul Uniunii Europene și de fapt în Europa lărgită trasează practic noi conduite politice și noi urgente”, a spus Dragoș Tudorache

Amintim că Parlamentul European a cerut, joi, ca Republica Moldova să primească statutul de țară-candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Într-un comunicat pe site-ul instituției, Parlamentul a mai transmis și că a votat raportul său anual de implementare a acordului de asociere cu Republica Moldova, cu 512 voturi în favoare, 43 împotrivă și 39 abțineri.

Ediţia emisiunii "Punctul pe AZi” de la TVR Moldova poate fi urmărită mai jos.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter