Actualitate

Povestea unui apărător ucrainean, rănit pe frontul din Doneţk

post-img
Nikola Voronchuk / Anton Gheraşcenko, platforma X

Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, a postat pe platforma X, povestea unui apărător ucrainean, rănit pe frontul din Doneţk.

Apărătorul ucrainean Nikola Voronchuk și-a pierdut brațul în război.

Acum, el asamblează drone cu ajutorul unei proteze bionice.

„Nu m-am gândit niciodată că va trebui să pun mâna pe arme. La începutul lunii august 2022, au vrut să îl mobilizeze pe fratele meu mai mic. Am reușit să mă înțeleg cu ofițerul de recrutare că voi merge eu în locul lui. Fratele meu mai mic s-a dus acasă, iar eu am plecat la război”, împărtășește Nikola, potrivit TVR Info.

Nikola a luptat în Donețk ca membru al Brigăzii 79 de asalt aerian. În luna ianuarie a anului trecut, a fost grav rănit și a zăcut timp de mai multe ore pe poziții, așteptând să fie salvat. El își amintește că rușii i-au împușcat cu cinism pe camarazii săi și l-au lăsat să moară spunând: „Lăsați-l să moară ca un câine”.

„Am observat că drona noastră plutește deasupra mea. I-am făcut cu mâna că sunt în viață. După aproximativ 15-20 de minute, a venit un medic și am alergat împreună spre APC-ul de evacuare. Distanța era semnificativă – 4 kilometri. Am alergat sub focul armelor, pentru că tot timpul era o dronă inamică deasupra noastră”, își amintește Nikola.

Acum apărătorul ucrainean oferă ţi asistență psihologică la clinica Fundației Protez și ajută alți militari care se întorc răniţi din război.

Glorie eroului ucrainean!”

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter