Politic

VIDEO. Igor Grosu, „sfat prietenesc” pentru cei care intenționează să pericliteze procesul de vot: ”Să stea cuminți”

post-img
Igor Grosu, după exercitarea dreptului la vot

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a exercitat dreptul la vot alături de soția și fiica sa, care a votat pentru prima dată. Președintele Parlamentului a îndemnat cetățenii să ia două buletine, atât cel pentru alegerea președintelui, cât și cel pentru referendum. ”Cetățenii știu ce să facă cu cele două buletine”, a spus Igor Grosu.

„Am votat pentru ceea ce am pledat toți anii ăștia, pentru ca cetățenii noștri să trăiască într-un spațiu al păcii, al prosperității, unde viața omului are valoare și drepturile omului sunt respectate și din acel spațiu valoric din care am făcut parte dintotdeauna”, a declarat Igor Grosu.  

Referindu-se la referendum, Grosu spune că crede în cetățeni, în luciditatea și maturitatea lor: „Marea majoritate înțelege acest moment, care este unic din punct de vedere istoric”.

Fiica președintelui Parlamentului a votat astăzi pentru prima dată, iar Igor Grosu spune că nu i-a fost complicat să o convingă să meargă la vot: „N-a fost un efort supraomenesc să îmi conving membrii familiei, ei înțeleg foarte bine cu ce se ocupă tata și alți colegi de-ai mei, m-au susținut tot timpul și sunt alături de mine. Ce educăm, aia avem. Am educat generații de care ne mândrim”.

De asemenea, Igor Grosu a avut un „sfat prietenesc și gratuit” pentru cei care intenționează să pericliteze procesul de vot. 

„Cei cu alte gânduri, le transmit că noi știm de gândurile lor și le spunem să stea cuminți.  Instituțiile statului vor interveni foarte hotărât atunci când cineva o să încerce să perturbeze sau să creeze impedimente în procesul electoral. Prietenește, nu le recomand”.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter