Actualitate

Serviciile Poştei Moldovei au fost întrerupte ieri, temporar, în urma unui atac cibernetic asupra serverelor instituţiei

Serviciile Poştei Moldovei au fost întrerupte ieri, temporar, în urma unui atac cibernetic asupra serverelor instituţiei

Poşta Moldovei a fost ieri victima unui atac cibernetic. Din cauza incidentului, serviciile au fost sistate temporar. Conducerea instituției dă asigurări că datele persoanele ale clienţilor nu au fost compormise.

Potrivit administraţiei de la Poşta Moldovei atacul asupra sistemul informatic a fost unul critic și din această cauză au fost sistate toate serviciile.

A fost creată o echipă specială pentru a rezolva problema. Se va analiza consecințele atacului asupra sistemului informatic și a datelor stocate.

DANIEL VODĂ purtător de cuvânt al Guvernului: Incidentul este în continuare examinat de către specialiştii în domeniu care se ocupă şi de restabilirea sistemului. Lucrează o echipă interinstituţională pentru a garanta că astfel de incidente de securitate cibernetică nu se vor mai produce în viitor.

Angajații instituțiilor, dar și cetățenii sunt îndemnați să fie foarte vigilenți și să nu deschidă mesajele cu link-uri false, să nu răspundă la mesaje trimise de persoane necunoscute sau care conțin fișiere îndoielnice, chiar dacă pare că sunt trimise de pe adrese sigure.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter