Actualitate

LIVE. Declarație de presă susținută de Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, și Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk

post-img
briefing de presă

Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, se află în prima sa vizită de lucru în Republica Moldova. Stefanchuk urmează să aibă mai multe întrevederi cu reprezentanţi din conducerea ţării.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu: Republica Moldova a fost alături de Ucraina de la începutul invaziei Federației Ruse împotriva poporului ucrainean. Am fost și suntem solidari cu poporul ucrainean. Am deschis casele noastre, mai mult de o sută de mii au decis să rămână pe teritoriul nostru. Noi vom oferi toată asistența atât timp cât va fi nevoie pentru a ajuta refugiații ucraineni.

Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk: Vă mulțumesc pentru oportunitatea de a fi azi aici, la Chișinău. E foarte simbolic faptul că azi am ajuns imediat după vizita mea la Bruxelles. Valorile europene, democratice sunt cele pentru care luptă azi Ucraina. De 10 ani Ucraina luptă pentru valorile sale democratice. Mulțumim că mergem împreună cu prietenii noștri moldoveni pe acest drum. Am avut posibilitatea de a mulțumi pentru tot ajutorul pe care îl obține Ucraina din partea Moldovei. 


Şeful legislativului ucrainean a ținut, astăzi, un discurs în şedinţa plenară a Parlamentului, după care susține declaraţii de presă împreună cu omologul său de la Chişinău, Igor Grosu. Recent, Parlamentul Republicii Moldova și Rada Supremă a Ucrainei au încheiat un memorandum de înțelegere privind cooperarea bilaterală şi eforturile de integrare în Uniunea Europeană.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter