ACTUALITATE

VIDEO. Prinţul de Monaco va susţine financiar amenajarea primului parc naţional din Republica Moldova

Primul parc naţional din Republica Moldova este mai aproape de realizare. Peste 50 de hectare vor fi plantate cu arbori, în curând, în parcul de la Orhei, cu ajutorul sprijinului oferit de Prinţul Albert al II-lea de Monaco.

Fundaţia principelui va contribui şi la protejarea unor specii de păsări rare, dar şi la reabilitarea Grădinii Botanice din Chişinău.
 
Ministerul Mediului şi Fundaţia Principelui Albert al II-lea de Monaco au semnat un acord de colaborare. Este vorba despre două proiecte de mediu.
 
Pe lângă cele două proiecte, Prinţul de Monaco şi-a manifestat dorinţa de a contribui la reabilitarea Grădinii Botanice, distrusă în proporţie de 80% de ninsorile din luna aprilie.
 
Parcul Naţional Orhei a fost construit pe o suprafaţă de peste 33 de mii de hectare printr-o hotărâre de Guvern pe data de 12 iulie 2013. Parcul beneficiază de un regim special de protejare şi conservare a speciilor de plante şi animale sălbatice şi a elementelor cu valoare ecologică, ştiinţifică şi culturală deosebită. În ultimii ani, proiectul a bătut pasul pe loc. Potrivit ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, sunt necesare investiţii importante pentru finalizarea proiectului.