ACTUALITATE

Siegfried Mureşan: Este important ca Republica Moldova să aibă un preşedinte credibil la nivel european

post-img

O relaţie bună a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană este în avantajul fiecărui cetăţean al Republicii Moldova. Indiferent de preferinţa lui politică, fiecare cetăţean al Republicii Moldova are de câştigat de pe urma ajutorului primit din partea Uniunii Europene. Despre aceasta scrie eurparlamentarul Siegfried Mureşan, pe pagina sa de Facebook, acesta enumerând şi avantajele susţinerii UE.

Din fondurile UE:
- Se susţine dezvoltarea locală: se fac drumuri, se reabilitează clădiri, se construiesc infrastructuri de aprovizionare cu apă şi canalizare;
- Se finanţează proiecte educaţionale, inclusiv sub egida Erasmus +;
- Sunt sprijiniţi agricultorii;
- Se sprijină prevenirea şi combaterea corupţiei, reforma poliţiei;
- Au fost finanţate nevoile imediate în lupta împotriva pandemiei de coronavirus şi continuă combaterea consecinţelor acesteia etc”.

Toate aceste lucruri sunt în favoarea tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, spune europarlamentarul. „De aceea, este important ca Republica Moldova să aibă un preşedinte credibil la nivel european, un preşedinte care să poată aduce cât mai multe beneficii pentru cetăţeni de pe urma relaţiilor aprofundate cu Uniunea Europeană”.