ACTUALITATE

Primăria Chişinăului va da startul sărbătorilor de iarnă la 1 decembrie

post-img

Primarul Ion Ceban a anunţat astăzi că startul Sărbătorilor de Iarnă în Chişinău va fi dat pe 1 decembrie. În mai multe locaţii din oraş vor fi amenajaţi brazi de Crăciun, iar pe străzile principale va fi aprins iluminatul de sărbătoare, transmite MOLDPRES.

În cadrul unei conferinţe de presă, edilul capitalei a declarat că, în acest an, municipalitatea Chişinău va sărbători mai amplu Sărbătorile de Crăciun. „Scăderea cifrei de incidenţă a COVID-19 permite organizarea Târgurilor de Crăciun şi a unor manifestări care se vor desfăşura în aer liber”, a spus oficialul.

Potrivit lui Ceban, în toate sensurile giratorii din oraş vor fi amplasate elemente de sărbătoare, iar în scuarul Catedralei Mitropolitane va fi amenajat un brad de Crăciun. „Aprinderea iluminaţiei de sărbătoare va avea loc la 1 decembrie, la ora 17.15”, a precizat el.

Edilul a menţionat că pe bulevardul Ştefan cel Mare din capitală, şi, treptat, pe mai multe străzi, printre care Aleea pietonală şi bulevardul Grigore Vieru, va fi aprins iluminatul de sărbătoare.

Ceban a specificat că toate manifestările de iarnă vor fi organizate conform normelor de prevenire a infecţiei COVID-19 şi a cerut tuturor vizitatorilor să respecte regulile anti-epidemice.