ACTUALITATE

VIDEO. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, la Chişinău: Este datoria noastră să ajutăm R. Moldova. Susţinerea noastră economică şi politică va continua

post-img

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, întreprinde o vizită la Chişinău. Oficialul european a susţinut o conferinţă de presă împreună cu preşedintele R. Moldova, Maia Sandu.

Maia Sandu, preşedintele R. Moldova: „ Vizita are loc într-un moment important în relaţia dintre R. Moldova şi UE, dar şi într-un context complicat pentru regiune. Apreciem acest lucru. Contăm pe susţinerea partenerilor pentru a continua să oferim sprijin pentru cei ce fug din calea războiului. Războiul din Ucraina are consecinţe serioase pentru R. Moldova. Apreciem susţinerea partenerilor externi, contăm, totodată, pentru deschiderea pieţelor europene pentru fructele din R. Moldova. Eliminarea tarifelor ar fi de mare ajutor pentru antreprenorii din R. Moldova. Avem nevoie de permise pentru transportatori. Apreciem deschiderea unor ţări. Integrarea profundă pe piaţa europeană va spori reziliţienţa noastră. UE este o adevărată prietenă a ţării noastre, avem o prietenie confirmată în timp”.

Charles Michel, preşedintele Consiliului European: „Este un moment definitoriu pentru R. Moldova şi pentru Europa. Consecinţele războiului nu se opreşte la graniţa cu Ucraina, este una dintre cele mai mari tragedii de la Al Doilea război Mondial. R. Moldova a fost afectată cel mai mult, fiind afectată şi de incidente de provocare. Este datoria noastră să vă ajutăm. Susţinerea noastră economică şi politică va continua. Această susţinerea va fi redirecţionată şi către sectorul energetic. Noi vom ajuta R. Moldova să-şi consolideze rezilienţa. Vom consolida coeziunea socială şi atacurile cibernetice. Noi vom continua să susţinemm R. Moldova pe calea reformelor în domeniul justiţiei, luptei cu corupţia, parteneriatul pentru a vă aduce mai aproape de UE”.


Conferinţă de presă susţinută de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel