ACTUALITATE

Certificatele de vaccinare eliberate în R. Moldova, recunoscute pe teritoriul Italiei

post-img

Pe teritoriul Italiei sunt recunoscute certificatele de vaccinare emise de autorităţile naţionale de sănătate din Republica Moldova, pentru persoanele vaccinate cu preparate autorizate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). Despre acest lucru anunţă Ambasada R. Moldova în Italia.

Potrivit misiunii diplomatice, la 23 septembrie curent Ministerul Sănătăţii al Italiei a emis o circulară care reglementează recunoaşterea ciclului de vaccinare pentru prevenirea infecţiilor cu SARS-CoV-2 efectuat peste hotarele Italiei.

Valabilitatea certificatelor de vaccinare obţinute peste hotare este aceeaşi ca şi a certificatului verde (GrenPass) emis de statul italian.
 
„Potrivit prevederilor legale în vigoare, la moment, cetăţenilor Republicii Moldova care se află pe teritoriul Italiei pe motiv de muncă sau studii, indiferent dacă sunt înscrişi la Serviciul Naţional de Sănătate, le este recunoscută vaccinarea efectuată în Republica Moldova, daca aceasta a fost efectuată cu vaccinuri autorizate de EMA. Este necesar ca certificatele respective să cuprindă următoarele informaţii: (i) numele de familie, prenumele şi data naşterii, (ii) date referitoare la vaccin (denumirea/lotul), (iii) data administrării vaccinului, (iv) date referitoare la autoritatea care a eliberat certificatul (statul/autoritatea sanitară). Certificatele urmează să fie eliberate/prezentate pe format de hârtie sau digital în una din următoarele limbi: italiană, engleză, franceză, spaniolă sau germane”, precizează misiunea diplomatică.