SOCIAL

Şedinţele Consiliului local, transmise LIVE pe site-ul Primăriei satului Costeşti, raionul Ialoveni

post-img

Locuitorii satului Costeşti, raionul Ialoveni, au posibilitatea să vadă, în timp real, cum se desfăşoară dezbaterile şi cum sunt luate hotărârile în cadrul Consiliului local. Propunerea de a transmite live şedinţele aparţine cetăţenilor, care pot urmări reuniunile începând cu 17 august.

Şedinţele vor putea fi urmărite live pe site-ul primăriei - www.costesti.md. Potrivit primarului localităţii Natalia Petrea, transparenţa reprezintă dezvoltarea oportunităţilor de participare a cetăţenilor la guvernarea locală. "Primul pas în acest sens îl constituie transmiterea în direct a şedinţelor Consiliului local şi vor urma alte activităţi ce vor consolida legătura între primărie şi locuitori”, a menţionat Natalia Petrea.

Transmiterea în direct a şedinţelor publice este una dintre activităţile proiectului „Sporirea transparenţei şi a responsabilităţii guvernării locale şi a participării publicului în satul Costeşti”, implementat cu suportul Consiliului Europei. Proiectul mai include desfăşurarea seminarelor de instruire pentru specialiştii primăriei privind asigurarea transparenţei decizionale şi modernizarea site-ului www.costesti.md. Scopul proiectului este de a creşte transparenţa, accesul la informaţie, responsabilitatea autorităţilor locale şi stimularea implicării comunităţii în procesul decizional. 

Satul Costeşti din raionul Ialoveni ocupă poziţia a 15-a în Topul transparenţei autorităţilor locale din Moldova. Localitatea a urcat patru poziţii comparativ cu clasamentul din anul 2016 şi a acumulat un scor de 36,7 puncte din 100.