SOCIAL

Două persoane, reţinute de poliţie după ce ar fi furat catalizatoare în sumă de 250.000 lei

Doi tineri au fost reţinuţi în flagrant de angajaţii Batalionului de patrulare şi Reacţionare Operativă al DP mun. Chişinău de comun cu ofiţerii secţiei investigare infracţiuni a Inspectoratului de Poliţie Botanica, în timp ce sustrăgeu catalizatorul de la automobilul ,,Toyota”, ce era parcat pe str. Melestiu. Aceştia s-au dovedit a fi doi fraţi cu vârstele de 20 şi 22 de ani, originari dintr-o localitate din r.Leova.

Tinerii au fost escortaţi la IP Botanica, pentru documentare şi stabilirea tuturor circumstanţelor. În cadrul măsurilor de investigaţie şi urmărire penală dispuse de către poliţiştii IP Botanica, a fost stabilită complicitatea tinerilor în cel puţin 5 cazuri de sustragere a catalizatoarelor pe teritoriul mun. Chişinău.

Suma pejudiciului cauzată proprietarilor a fost estimată la 250 000 lei.

În cadrul audierilor suspecţii şi-au recunoscut vina, aceştia au comunicat că sustrăgeau catalizatoarele de la automobile şi le vindeau cu preţul cuprins între 300 şi 800 de euro, iar banii erau cheltuiţi în scopuri personale.

Tinerii au fost reţinuţi pentru 72 de ore în Izolatorul de detenţie al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi sunt cercetaţi penal pentru furt, infracţiune care conform legislaţiei penale în vigoare se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.