Romania La Zi

MAE efectuează o misiune diplomatică în Kazahstan pe fondul revoltelor. Este în contact cu circa 100 de români din ţară

post-img

Misiunea diplomatică a României în Kazahstan este în contact cu cei aproximativ 100 de cetăţeni români aflaţi în această ţară, în principal specialişti şi experţi angajaţi de companii private, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

MAE informează şi că personalul Ambasadei României la Nur-Sultan este în siguranţă. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a urmărit şi urmăreşte îndeaproape, încă de la declanşarea acestora, evoluţiile recente din Republica Kazahstan, unde în ultimele zile au avut loc mişcări de masă, însoţite şi de violenţe, pe fondul unor revendicări socio-economice, fiind introdusă starea de urgenţă pe tot teritoriul ţării, scrie Mediafax.ro.

În conformitate cu poziţia Uniunii Europene cu privire la aceste evoluţii, MAE subliniază importanţa soluţionării paşnice şi prin dialog intern incluziv a situaţiei din Kazahstan. De asemenea, MAE face apel la evitarea violenţelor şi incitării la violenţă. Până în prezent, au fost primite doar două solicitări de informaţii privind programul zborurilor companiilor aeriene.