Politic

Anatol Şalaru explică ce s-ar întâmpla dacă la Chișinău ar veni la putere un guvern pro-rus: „În primul rând ar legaliza prezența armatei ruse în Transnistria și în R. Moldova”

post-img
Anatol Şalaru
Sursa foto: TVR MOLDOVA

Fostul ministru al Apărării, a declarat că dacă la Chișinău ar veni la putere un guvern pro-rus ar fi o catastrofă și în primul rând ar legaliza prezența armatei ruse în Transnistria și în Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Nu exclud ca să mai fie deschisă o bază militară și la Chișinău sau la Bălți, ar deschide cursele aeriene rusești prin Turcia. Spațiul aerian l-ar deschide pentru Rusia, militarii ruși mercenari ar veni prin Turcia, liniștit fără niciun fel de probleme. Ar folosi coloana a cincea, ar bloca toate coridoarele de transport care leagă Europa, care tranzitează R. Moldova și merg mai departe în Ucraina, inclusiv portul Giugiulești, ar ajunge la Dunăre, ceea ce este foarte periculos,” a declarat Anatol Şalaru în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Totodată, fostul ministru al Apărării susține că mulți oameni se gândesc că din cauza Maiei Sandu a crescut prețul la gaz, însă acesta spune că nu este așa. 

„Noi am votat acest guvern cu bune cu rele, dar este unicul și este un guvern pro-european și face ceea ce în majoritatea cazurilor trebuie să facă. Noi suntem obligați să apărăm acest guvern, să o apărăm pe Maia Sandu cu bune cu rele. În politică nu faci ceea ce îți place, dar faci ceea ce trebuie, în cazul de față trebuie să ne apărăm ceea ce avem, fiindcă alternativa este tancul rusesc în centrul Chișinăului. Iar, o guvernare poate să devină mai bună dacă o critici că dacă nu o critici oricine se transformă în Lukașenko sau în Putin. Critica responsabilizează, dar nu trebuie să se bazeze pe falsuri, dar să se bazeze pe argumente,” a mai adăugat fostul ministru al Apărării.

Ediția integrală a emisiunii Punctul pe AZi din 25 noiembrie o puteți vedea în continuare.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter