Recomandări

,,ÎNTÂLNIRILE TVR MOLDOVA” CU INTERPRETA MIOARA VELICU. Serată culturală organizată de TVR MOLDOVA

,,ÎNTÂLNIRILE TVR MOLDOVA”
Sursa video: TVR MOLDOVA

Celebra interpretă de muzică populară, Mioara Velicu, deschide şirul seratelor culturale ,,Întâlnirile TVR MOLDOVA” din acest an.

Evenimentul va avea loc pe 22 august, ora 19.00, la Teatrul Naţional ,,Satiricus Ion Luca Caragiale” 

Reprezentantă de seamă a generaţiei de aur a muzicii populare româneşti, Mioara Velicu ne va încânta cu melodiile care, de-a lungul anilor, i-au adus recunoaştere, dar va răspunde şi la întrebările moderatorului evenimentului Alexandru Grecu şi ale publicului.

La serata dedicată vieţii şi activităţii Mioarei Velicu, publicul va fi martorul rememorărilor şi amintirilor unei personalităţi de valoare din galeria purtătorilor de cântec popular românesc din zona Moldovei. Acum trei decenii, Mioara Velicu a fost pentru prima dată la Chişinău şi vorbeşte până astăzi despre acele clipe ori de câte ori are ocazia. 

Îi place să spună că are 70 de ani de viaţă şi şapte ani de-acasă. Este moştenitoarea talentului mamei sale, care era o bună cântăreaţă a satului. De la ea a mai preluat chipul, bunul simţ şi credinţa. A plecat în lume la 18 ani, convinsă că vrea să devină o mare artistă, şi-i mulţumeşte lui Dumnezeu că a prins vremurile în care numai talentul şi valoarea te făcea cunoscut. 

O vom vedea pe Mioara Velicu în scenă în portul ei popular din zona Galaţiului. Va fi o seară cu mărturisiri despre momentele de revelaţie pe care le-a trăit peste tot în lume unde a fost, inclusiv la Chişinău.

Proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” presupune o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalităţi de referinţă ale culturii din tot spaţiul românesc vin în faţa publicului de la Chişinău pentru discuţii de suflet. 

Program: 

● Interviu realizat de Alexandru Grecu cu Mioara Velicu

● Dialog dintre public şi Mioara Velicu

● Recital Mioara Velicu

● Şedinţă foto şi sesiune de autografe

Accesul la eveniment este gratuit. Intrarea este posibilă în baza unei programări prealabile la telefon.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter