Actualitate

Reacția MAE de la Chișinău la noile derapaje ale Mariei Zaharova: Orice „paralelă istorică” făcută de Zaharova seamănă mai degrabă cu un delir halucinant. Mesajele ei au valoarea „zero”

post-img
MAE

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a reacționat dur la recentele derapaje ale Mariei Zaharova, care a comparat statul Republica Moldova condus de Maia Sandu cu „Al Treilea Reich” și s-a arătat deranjată de denumirea limbii vorbite în Republica Moldova.

„Maria Zaharova pare să fie gata să comenteze pe orice subiect, inclusiv pe cele care nu sunt în aria ei de expertiză.

Afirmațiile ei despre limba vorbită în Republica Moldova, nu pot fi luate în serios inclusiv deoarece purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe nu este un expert în lingvistică.

Amintim că în anul 2003 Maria Vladimirovna Zaharova a susținut o teză de doctorat cu titlu „Transformarea conceptului de simbolistică în celebrarea Anului Nou tradițional în China modernă". Presupunem că în ceea ce privește particularitățile sărbătorii Anului Nou, ea este de neîntrecut.

Orice alte „paralele istorice" făcute de Zaharova seamănă mai degrabă cu delir halucinant.

Este absolut dezolant când un oficial rus încearcă să ne învețe cine suntem și ce limbă vorbim, arătând o lipsă totală de respect față de poporul nostru.

Problema reală este că Maria Zaharova demult a uitat ce este onestitatea și corectitudinea, ceea ce reduce la zero valoarea mesajelor lansate de dumneaei”, se arată în mesajul MAE al Republicii Moldova.

Citește și: Derapaj fără precedent al Rusiei la adresa președintei Maia Sandu. Zaharova spune că politica Republicii Moldova e comparabilă cu experimentele celui de-al Treilea Reich

author-img_1

Cristian Sava

Reporter