Justiție

Încă un membru al unui grup specializat în organizarea migrației ilegale, reținut

post-img
imagine simbol

Ofițerii de urmărire penală, în colaborare cu ofițerii de investigații, au identificat și reținut încă o persoană implicată în activitatea unui grup infracțional privind organizarea migrației ilegale a cetățenilor ucraineni.

Amintim că în urma acțiunilor ilegale desfășurate, la începutul lunii martie 2024, s-a constatat că aceștia au facilitat traversarea ilegală a frontierei de stat dintre Ucraina și Republica Moldova pentru cinci cetățeni ucraineni, percepând taxe între 5.000 și 8.150 USD per persoană pentru serviciile ilegale prestate.

Persoana a fost reținută și plasată în izolatorul de detenție, iar ansamblul de probe acumulate urmează să fie cercetate  de procuratura Hîncești în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și determinării oportunității aplicării măsurii preventive a arestului până la elucidarea tuturor circumstanțelor. 

Amintim că, pe 12 aprilie, oamenii legii au anunțat că au destructurat o grupare criminală specializată în organizarea migrației ilegale. Atunci a fost reținut un cetățean în vârstă de 63 de ani, care, împreună cu un complice cetățean ucrainean și-au distribuit responsabilitățile și au urmărit scopul de a obține beneficii financiare din organizarea migrației ilegale a cetățenilor ucraineni în Uniunea Europeană. Ei au pus la punct o schemă criminală bine organizată, folosind Republica Moldova ca zonă de tranzit pentru transportul, intrarea și șederea cetățenilor ucraineni în statele membre ale UE.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter