Actualitate

VIDEO. Deconectări masive de curent electric în Republica Moldova. Mai multe localități, fără lumină: Sistemul de transport operat de IS Moldelectrica, avariat

post-img
energie electrică

Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru R. Moldova s-a deconectat în regim automat. Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată R. Moldova, anunță autoritățile.

„Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, a precizat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Totodată, ICS „Premier Energy Distribution” SA informează că la ora 16:37 s-a produs o deconectare avariată în sistemul de transport operat de IS Moldelectrica, fiind afectat un număr mare de consumatori.

„Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere, acestea fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, asigurându-i că depunem toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrice”, menționează PremierEnergy.

Cetățenii din mai multe localități: Chișinău, Hâncești, Leova, Călărași, Ungheni anunță că nu au curent electric.  

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter