Politic

Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, s-a întâlnit cu membrii Clubului "Moldova - UE", la Bruxelles

post-img
Cristina Gherasimov

Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, s-a întâlnit la Bruxelles cu membrii Clubului "Moldova - UE". În cadrul întâlnirii, Viceprim-ministra Gherasimov a prezentat, în premieră, nouă platformă online de coworking, prin intermediul căreia diaspora calificată să poată contribui la procesul de integrare europeană și reformare a Republicii Moldova.

Cristina Gherasimov a relatat și despre acțiunile întreprinse în ultimele luni pentru a avansa pe agenda europeană, despre prima etapă de screening explicativ, despre gradul de realizare a recomandărilor Comisiei Europene și despre eforturile de reformare a țării, pentru a ne apropia de standardele UE și a face mai bună viață oamenilor. 

Membrii Clubului "Moldova - UE" Bruxelles au apreciat deschiderea autoritatilor moldovenesti si actiunile concrete pentru ca diaspora inalt calificata sa poata contribui la procesul de integrare europeana si reformare a Moldovei și au confirmat dorința de a susține guvernul de la Chișinău în procesul de integrare europeană. 

Scopul principal al Clubului este de a promova imaginea R. Moldova la instituțiile UE, a promova instrumente de coworking si transfer de expertiza  ditre diaspora inalt calificata si autoritățile moldovenești.

Clubul "Moldova - UE" este independent financiar, fără caracter politic, independent de orice structură guvernamentală sau partid politic din Moldova sau UE.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter