Recomandări

Obiectiv Comun: Litfilm, laborator de dramaturgie cinematografică

post-img
1

Scriitori și cineaști locali, studenți de la artă și jurnalism din Republica Moldova sunt instruiţi în scrierea scenariilor de către mentori internaționali în cadrul unui laborator de film. LitFilm este un atelier de tip laborator, dedicat dramaturgiei cinematografice, care își propune să dezvolte baza dramaturgică a filmului național, prin valorificarea și adaptarea operelor din literatura națională: atât contemporană, cât și din perioadele mai vechi. Componentele de bază ale scenariului de film, scrierea scenariilor și diversificarea, dezvoltarea capacităților creative în cinematografia națională sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.

Invitaţii ediţiei sunt: Valentina Iusuphodjaev - director CNC; Dumitru Grosei - regizor, fondatorul și președintele Asociației Cineaștilor Independenți din Republica Moldova; Serge Zanoaga - regizor. Moderator - Dana Ciobanu, producător - Elena Guțu.


Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter