Actualitate

Grupurile de lucru pentru telecomunicaţii şi servicii poştale de la Chişinău şi Tiraspol și-au reluat activitatea după o perioadă de pauză

post-img
grupuri de lucru

Secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, a prezidat prima ședință din anul curent a grupurilor de lucru pentru telecomunicaţii şi servicii poştale de la Chişinău şi Tiraspol.

Agenda discuțiilor a cuprins mai multe subiecte, printre care stadiul actual al implementării Deciziei protocolare „Cu privire la organizarea interacțiunii în domeniul telecomunicațiilor” semnată la 25 noiembrie 2017, dar și măsurile întreprinse de autoritățile de la Chișinău pentru realizarea acesteia.

Un alt subiect discutat a vizat resursele de spectru radio care sunt utilizate de Tiraspolul unilateral, neautorizat și necoordonat, cu încălcarea regulilor internaţionale stabilite de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor şi Conferinţa Europeană a Administraţiilor de Poştă şi Telecomunicaţii, proprietate publică a Republicii Moldova.

Participanții la discuție au abordat și aspecte legate de prestarea serviciilor poștale pe ambele maluri ale Nistrului. Astfel, au fost evidențiate dificultățile cu care se confruntă colaboratorii Î.S. „Poșta Moldovei”, în mod special, pe platoul Cocieri. În acest context, a fost reiterată necesitatea de asigurare a liberei circulații pentru a putea oferi servicii poștale calitative și în timp util populației din această regiune.

author-img_1

Ion Calmis

Editor