Social

Solidari pentru o cauză nobilă. Mai mulți basarabeni din diaspora au adus zâmbete în casele a zeci de familii din Onițcani

Solidari pentru o cauză nobilă. Mai mulți basarabeni din diaspora au adus zâmbete în casele a zeci de familii din Onițcani

În pragul noului an școlar, mai mulţi basarabeni din diaspora, membri ai organizaţiei Rotary E-Club Moldova, au adus zâmbete în casele a zeci de familii social-vulnerabile din satul Oniţcani, raionul Criuleni. Au fost aduse alimente și daruri pentru copii, în special rechizite.

ZFR

În satul Oniţcani, au venit şi copii din diaspora care au adus pungi pline cu rechizite.

„Am venit să oferim daruri pentru copii, părinţi şi bunici,  pentru că toată lumea merită să trăiască bine.

LUMINIŢA GAVRILUŢA preşedinte, Rotary e-Club Moldova Internaţional: „Avem foarte multe emoţii pentru că vedem ochişorii copiilor, bătrânilor, părinţilor care au nevoie de ajutor cu adevărat. Noi fiind club al diasporei şi fiind foarte departe de Republica Moldova, dar în inimă avem acest dor şi când apare această oportunitate de a ajuta pe cei mai trişti decât noi o facem imediat.”

Membrii Rotary E-Club Moldova au adus alimente și produse de igienă necesare familiilor cu copii mici sau care îngrijesc de persoane bolnave.

„Eu cu cinci copii... nu prea fac faţă, aşă că e foarte binevenit.  Mai ales acum cu şcoala... parcă ar fi de sus, de la Dumnezeu.”

„Este important, pentru că e foarte greu, avem patru copii, doi mai mari, dar pentru cei mici este foarte important.”

„– Două persoane... am grijă de ele, soacra mea... şi cumnata mea cu probleme psihice. 

– Cât de importat este acest ajutor pentru familia dvs? 

– Orice ajutor este foarte important.”

ALEXANDRU ROBU, membru, Rotary e-Club Moldova Internaţional: Donaţiile sunt pachete sociale, începând de la ulei, zahăr, hrişcă şi aşa mai departe…  Am luat lista, am cerut de la Primărie şi ne-a oferit-o reieşind din situaţia socială a familiei.  

ALEXANDRINA ROBU-CEPOI, membru, Rotary e-Club Moldova Internaţional:  În fiecare an încercăm să facem un asemenea gest, de Sf. Maria sau aproape de sărbătorile naţionale.

În satul Oniţcani locuiesc peste 1600 de persoane, și aproape 70 de familii au o situaţie social-vulnerabilă. Donaţiile au fost făcute în parteneriat cu TVR Moldova și Primăria satului Oniţcani. Rotary E-Club Moldova a fost fondat în 1998 şi este parte a corporaţiei non-profit Rotary International.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter