Actualitate

Dorin Recean: Republica Moldova vrea să fie în relații bune cu toate țările, dar nu se poate înțelege cu cei care ne vor răul

post-img
Dorin Recean

Instituțiile noastre au protejat ordinea din Republica Moldova - avem patrioți în toate instituțiile care știu să-și servească țara și vom continua să facem tot ce ne stă în puteri pentru ca acasă să fie pace. Declarația a fost făcută de Prim-ministrul Dorin Recean, într-un interviu acordat Agenţiei Informaţionale de Stat MOLDPRES, referindu-se la acțiunile întreprinse de autorități pentru a asigura securitatea R. Moldova, având în vedere că Federația Rusă a atacat militar, la scară largă, Ucraina, un stat mai puternic ca al nostru, continuă bombardamentele în fiecare zi și a ajuns să-i ocupe o parte importantă din teritoriu.

„Instituțiile noastre au protejat ordinea din Republica Moldova - avem patrioți în toate instituțiile care știu să-și servească țara și vom continua să facem tot ce ne stă în puteri pentru ca acasă să fie pace. E important ca cetățenii noștri să știe că Rusia nu poate ajunge militar în R. Moldova cât timp eroismul și curajul ucrainenilor țin piept invaziei brutale. Însă provocări vor continua să fie și toată societatea noastră, împreună cu instituțiile statului, avem datoria de a ne păstra democrația, coeziunea națională și dreptul de a ne decide soarta”, a relevat Dorin Recean în interviu.

Oficialul a estimat că „a fost inclusă și regiunea transnistreană în acest efort de a menține liniștea pe Nistru”. „Ani de zile, sectorul de securitate și apărare a fost ignorat. Acum investim mai mult în armată, deși, în continuare, suntem pe ultimul loc la bugetul alocat dintre toate țările din Europa. Strategia de Securitate este un document fundamental și unde pentru prima dată spunem, într-un astfel de document, lucrurilor pe nume - Rusia și corupția sunt principalele amenințări la adresa securității naționale. Acțiunile dușmănoase ale Federației Ruse, politicieni loiali Kremlinului, oligarhi și reprezentanți ai lumii criminale au slăbit fără încetare R. Moldova. Astfel, am fost ținuți captivi, departe de lumea liberă și dezvoltată”, a declarat Premierul.

„Să fie clar – R. Moldova vrea să fie în relații bune cu toate țările. Dar R. Moldova nu se poate înțelege cu cei care ne vor răul, care nu ne respectă alegerea și oamenii. Deciziile pe care le luăm în dezvoltarea țării sunt pentru R. Moldova, în interesul moldovenilor. Să fim parte a UE este în interesul Moldovei, să trăim în pace și să ne ridicăm nivelul de trai este în interesul fiecărui cetățean al Republicii Moldova”, a afirmat prim-ministrul Dorin Recean.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter