Extern

Volodimir Zelenski, vizită la Berlin pentru a participa la o conferinţă privind reconstrucţia Ucrainei

post-img
imagine simbol

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit luni seară la Berlin, unde se va întâlni cu cancelarul german Olaf Scholz şi va participa la o conferinţă privind reconstrucţia ţării sale, a anunţat el pe X, relatează tvrinfo.ro.

„Cancelarul Scholz şi cu mine vom discuta despre continuarea ajutorului pentru apărare, extinderea sistemului de apărare aeriană al Ucrainei şi producţia comună de arme”, a scris Volodimir Zelenski pe reţeaua socială.

Conferința de reconstrucție a Ucrainei 2024, găzduită la Berlin, va reuni oficiali guvernamentali, companii și organizații pentru a aborda nevoile actuale de reconstrucție ale acestei țări, concentrându-se în principal pe infrastructura energetică, potrivit The Kyiv Independent.

”În fața terorii aeriene a Rusiei, soluțiile urgente pentru sectorul energetic al Ucrainei vor fi prioritatea noastră principală”, a declarat Zelenski.

Zelenski și Scholz vor discuta despre asistența militară pentru Ucraina, extinderea capacității de apărare aeriană și producția comună de armament, a precizat președintele. Zelenski se va întâlni, de asemenea, cu președintele german Frank-Walter Steinmeier și cu președintele Bundestagului, Barbel Bas.

În timpul vizitei sale în Germania, Zelenski intenționează, de asemenea, să viziteze o bază militară în care se antrenează militarii ucraineni.

Vizita lui Zelenski în Germania are loc la scurt timp după ce Berlinul a emis o schimbare majoră de politică, permițând Ucrainei să folosească arme germane pentru a lovi ținte pe teritoriul rusesc.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter