Sport

Reprezentativa de rugby 15 a R. Moldova se pregăteşte pentru o nouă apariţie pe arena internațională

Reprezentativa de rugby 15 a R. Moldova se pregăteşte pentru o nouă apariţie pe arena internațională

Reprezentativa de rugby 15 a Republicii Moldova se pregăteşte pentru o nouă apariţie pe arena internațională. De această dată, "haiducii", sub conducerea noului antrenor Veaceslav Titica, vor juca în a treia divizie valorică europeană. Ei au fost repartizați într-o grupă cu Bulgaria, Serbia și Turcia, ultima fiind adversara de mâine a naționalei tricolore.

„I-am întâlnit pe jucătorii naționalei de rugby 15 la Aeroportul Chișinău. Îmbrăcați în echipamentul alb-albastru, "haiducii" își așteptau zborul spre Turcia, unde vor avea de disputat primul meci din al treilea eșalon continental. Pentru acest duel, Veaceslav Titica, care a preluat naționala de câteva săptămâni, a convocat 24 de sportivi”.

VEACESLAV TITICA, selecționer, naționala de rugby 15 a Republicii Moldova: "Sunt încrezut în băieții pe care i-am convocat să reprezinte țara. Sunt convins că vom arăta un meci frumos și un rezultat pozitiv pentru țară."

De fapt, reprezentativa se află într-un proces amplu de schimb al generațiilor. Din acest motiv, pe lângă jucătorii experimentați, în lot se regăsesc și nume noi, care abia așteaptă să-și facă debutul în tricoul naționalei.

CĂTĂLIN JARDAN, jucător, naționala de rugby 15 a Republicii Moldova: "Mă simt foarte entuziasmat pentru că am avut șansa să ajung în lotul naționalei de seniori. Mă bucur că colegii mai experimentați ne ajută."

În ciuda numeroaselor schimbări, Igor Mișin rămâne cu banderola de căpitan și va coordona echipa din teren.

IGOR MIȘIN, căpitan, naționala de rugby 15 a Republicii Moldova: „Înainte de meci, cuvintele de încurajare vin de la sine. – Este dificil să fie căpitan la naționala? – Da, este o povoară. Trebuie să fii un exemplu."

Partida cu Turcia se va juca mâine, începând cu ora 16.00, pe arena "Ataturk Olympic Stadium". Edificiul sportiv are o capacitate de aproximativ 80 de mii de locuri şi acum câteva luni a găzduit finala Ligii Campionilor. Presiunea care va fi creată de fanii adverși nu îi sperie pe jucătorii naționalei Republicii Moldova, care au un obiectiv clar.

NICHITA MACARIA, jucător, naționala de rugby 15 a Republicii Moldova: „Scopul nostru este o victorie, cu bonus, pentru a ne motiva pentru următorul meci cu Serbia, care îl vom juca acasă."

SERGIU MOROȘANU, jucător, naționala de rugby 15 a Republicii Moldova: "Scopul meu personal este să facem bine grămada. Să nu dăm niciun pas înapoi, doar înainte vom merge. Daca va fi posibil, voi face și un eseu, două."

VEACESLAV TITICA, selecționer, naționala de rugby 15 a Republicii Moldova: "Vreau ca echipa să fie organizată în teren și să ajungă în anumite zone. Noi avem un plan de joc."

După meciul cu Turcia, "haiducii" vor întâlni Serbia. Meciul este programat pe șapte octombrie și va fi găzduit de stadionul Dinamo din Chișinău. Acesta va fi primul duel internațional de rugby care se va desfășura în Republica Moldova, după o pauză de mai bine de patru ani.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter