Social

Salvatorii din R. Moldova, care au intervenit după cutremurele devastatoare din Turcia, medaliați de autorităţile de la Ankara

Salvatorii din R. Moldova, care au intervenit după cutremurele devastatoare din Turcia, medaliați de autorităţile de la Ankara

Salvatorii din Republica Moldova, care au intervenit pentru salvarea de vieţi omeneşti după cutremurul devastator din Turcia, au primit "Medalia de recunoştinţă" din partea autorităţilor de la Ankara. La ceremonia oficială, care a avut loc ieri la complexul prezidențial din capitala Turciei, a participat Alexandr Tatarov, comandantul echipei de salvatori basarabeni.

La această ceremonie au participat reprezentanți din peste 80 de țări, care au venit în ajutorul poporului turc la primele ore după devastatorul seism din februarie. Autorităţile de la Ankara au ţinut să mulţumească tuturor salvatorilor pentru dedicația, curajul și abnegația de care au dat dovadă, reuşind să salveze zeci de vieţi omeneşti.

Amintim că echipa de salvatori din Republica Moldova a pornit în misiune pe 6 februarie. Cei 56 de anagajaţi IGSU, însoţiţi de doi câini de căutare şi 12 autospeciale de intervenţie, au fost dislocaţi în regiunea Hatay, una dintre cele mai afectate de cutremur.

Acolo au lucrat în grupuri mixte, alături de colegi din Ungaria, Mexic, Olanda și Turcia. Chiar în prima zi a misiunii, salvatorii basarabeni au reuşit să scoată de sub dărâmături un copil de trei ani care era în viaţă.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter