Actualitate

Mihailo Podoliak, despre pretinsa filare a diplomaților ucraineni la Chișinău: O tentativă primitivă a serviciilor secrete rusești de a certa Kievul cu Chișinăul

Mihailo Podoliak

Consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelensky, Mihailo Podoliak, a calificat drept „încercări jalnice” ale Kremlinului de a certa Chișinăul și Kievul, informațiile cu pretinsa filare a diplomaților ucraineni la Chișinău Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru TVR MOLDOVA, Podoliak a lăsat să se înțeleagă că este convins de faptul că acest scandal a fost pus la cale de Kremlin prin sculele pe care le deține la Chișinău.

„Aceste mesaje trebuie interpretate ca o tentativă primitivă și tradițională deja pentru serviciile secrete rusești de a porni o campanie media pentru discreditare, care are misiunea de a ciocni cele două țări pentru a provoca unele reacții și declarații răutăcioase. Acum, există foarte multe canale de comunicare între guvernele noastre, la multe nivele. Această provocare nu costă nici cât un ou clocit. Repet, este o provocare banală și primitivă în stilul Federației Ruse, nimic mai mult. O tentativă standart de a lansa o campanie mediatică care ar fi trebuit să genereze o avalanșă de declarații negative.”, a subliniat Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Mai mult decât atât, Podoliak susține că relațiile dintre Chișinău și Kiev sunt la un nivel foarte înalt și asemenea tentative nu pot  știrbi încrederea dintre cele două state.

Anterior, Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, o contrazicea pe jurnalista Natalia Morari, care a declarat recent că a primit informații de la serviciile secrete ucrainene precum că diplomații acestei țări ar fi filați de către serviciile moldovenești.

Invitat la un podcast, Excelența sa a declarat că acest lucru este puțin probabil, întrucât Morari figurează în baza de date Mirotvoreț ca dușman al Ucrainei, iar concubinul ei, raiderul numărul 1 din CSI, Veaceslav Platon, a fost reținut în 2016 în Ucraina chiar de serviciile sale secrete, scria deschide.md.

Interviul Exclusiv cu Mihailo Podoliak va putea fi urmărit pe site-ul www.tvrmoldova.md dar și pe canalul de YouTube al TVR MOLDOVA pe 24 februarie, când se împlinesc doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter