Justiție

Veronica Dragalin: Scurgerile de informații nu mă intimidează. Sunt mai mulți procurori integri decât corupți

Veronica Dragalin: Scurgerile de informații nu mă intimidează. Sunt mai mulți procurori integri decât corupți

Procuratura Anticorupţie va fi curăţată de angajaţii corupţi. Declaraţia a fost făcută de şefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în cadrul emisiunii "Punctul pe Azi" de la TVR MOLDOVA. Dragalin a mai declarat că nu poate fi intimidată prin scurgeri de informaţii, deoarece nu are ce ascunde. Şefa Procuraturii Anticorupție a mai vorbit şi despre situaţia tensionată cu CNA, dar şi despre avansarea în dosarele de rezonanţă.

VERONICA DRAGALIN şef, Procuratura Anticorupţie: „Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală în privința persoanei juridice Partidul Politic "Șor" și în privința Marinei Tauber. Urmează să fie trimis dosarul în judecată. Noi am sesizat Curtea Constituțională cu privire la probele accumulate în cadrul acestei invetsigaţii. Nu sunt expertă în legea constituțională din R. Moldova. Eu știu că din punct de vedere al legii penale, Procuratura Anticorupție consideră că sunt suficiente probe ca să fie trasă la răspundere penală persoana juridică Partidul "Șor" și ca urmare această persoană juridică poate fi lichidată prin procedură penală. Până la urmă, Curtea Constituțională a ajuns la un rezultat pe care Procuratura tot îl urma prin procedură penală”.

Veronica Dragalin a comentat şi situația tensionată de la Procuratura Anticorupţie, dar şi înregistrăriile cu ea apărute în presă, în care spune că vrea să scape de angajații corupți, iar cei vinovați riscă să ajungă la închisoare.

VERONICA DRAGALIN șef, Procuratura Anticorupție: „ Eu lucruruile care le spun în şedinţele cu colectivul le spun adevărul. Scopul meu în această şedinţă a fost să le comunic foarte clar persoanelor corupte din instituţia pe care o conduc că scurgerile de informaţii nu mă intimidează şi o să fac tot posibilul ca oamenii corupţi să plece din instituţie. Referinţa la familie, soţi, soţii şi copii am facut pentru că am vrut ca cei care se ocupă cu aşa chestii să se gândească la efectele pe care o să le aibă acţiunile lor asupra famililor lor. Evenimentele de săptămâna trecută au demonstrate că există persoane interesate să saboteze efortul nostru pe care-l depunem.”

Veronica Dragalin a declarat că, în ultimul an, instituţia a avut mai multe rezultate. Şi, cu toate că, fugarii penali încă nu au fost condamnaţi definitiv, s-au sechestrat zeci de milioane de euro şi proprietăți din străinătate care le aparţin.

VERONICA DRAGALIN şef, Procuratura Anticorupţie: „În general în țările din Uniunea Europeană am primit foarte mult ajutor, colaborare și care au aplicat sechestre pe bunuri în țările respective. Să fie foarte clar aceste bunuri sunt înghețate și figuranții nu au voie să le vândă, să le înstrăineze.”

Şefa Procuraturii Anticorupţie a menționat că speră că fugarii vor fi condamnaţi, iar bunurile lor vor putea trece în proprietatea statului şi a cetățenilor.

VERONICA DRAGALIN şef, Procuratura Anticorupţie: „ Dacă proprietatea e în străinătate, urmează să fie vândută acolo și banii să fie transmiși către R. Moldova.”

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter