Extern

Ucraina anunţă că drone ruse au avariat în timpul nopţii infrastructuri energetice în sudul ţării

post-img
imagine simbol

Atacuri cu drone întreprinse de Rusia în timpul nopţii asupra sudului Ucrainei au cauzat un incendiu la o facilitate energetică în regiunea Dnepropetrovsk şi au avariat o infrastructură critică în regiunea Herson, au anunţat vineri autorităţile ucrainene locale, informează Reuters, potrivit tvrinfo.ro.

Forţele ucrainene au doborât 16 din cele 17 drone lansate. Rusia a folosit de asemenea în acest atac rachete aeriene ghidate Kh-59, a precizat armata ucraineană pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Fragmente de drone au provocat un incendiu la facilitatea energetică, al cărei nume nu a fost menţionat. Serviciile de pompieri au stins incendiul, potrivit unui comunicat al guvernatorului regiunii Dnepropetrovsk, Serhii Lisak, dat publicităţii vineri dimineaţa.

Nu au fost raportate victime omeneşti de către armata ucraineană sau oficialităţile locale.

Atacul din timpul nopţii a avariat de asemenea o infrastructură critică şi şapte locuinţe private în regiunea Herson, fără a face victime, potrivit guvernatorului acestei regiuni, Oleksandr Prokudin. Nu se cunosc alte detalii despre infrastructură sau despre pagubele provocate de atac.

De la sfârşitul lui martie, Rusia a lansat numeroase atacuri de anvergură asupra infrastructurii energetice ucrainene, provocând distrugeri însemnate sistemului energetic ucrainean şi cauzând pene de curent în unele regiuni ale Ucrainei.

Joi, rachete şi drone ruse au distrus o importantă centrală electrică lângă Kiev şi au lovit facilităţi energetice în mai multe regiuni, deteriorând şi mai mult starea unui sistem energetic deja puternic lovit.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter