Social

IGSU atenționează repetat despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

post-img
IGSU atenționează repetat despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul izbucnirii și răspândirii focarelor de ardere a vegetației uscate pe arii extinse.

Avertizarea pompierilor vine în contextul Codului galben de vânt puternic, emis de Serviciului Hidrometeorologic de Stat. Astfel, la data de 2 aprilie în intervalul orelor 10:00 – 23:00, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 19-24 m/s.

În acest context, salvatorii îndeamnă populația să evite utilizarea focului deschis la nimicirea vegetației, stufărișului și resturilor menajere. În condiții de vânt și umiditate redusă focarele de ardere se răspândesc cu repeziciune pe arii extinse, fiind un pericol pentru sectorul forestier, terenurile agricole, precum și pentru sectorul locativ. Mai mult, oamenii sunt îndemnați să nu arunce chibrituri, țigări sau alte obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, în preajma spațiilor forestiere și terenurilor agricole. 

De asemenea, o atenție deosebită trebuie să fie acordată minorilor. Aceștia trebuie supravegheați de maturi pentru a nu le permite jocul cu focul și alte surse de aprindere.

În caz de situații de risc și excepționale persoanele sunt îndemnate să apeleze Serviciul 112.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter