Actualitate

În ciuda numărului mare de cazuri de COVID-19, autorităţile sanitare nu intenționează să impună noi restricții

În ciuda numărului mare de cazuri de COVID-19, autorităţile sanitare nu intenționează să impună noi restricții

În ciuda numărului mare de cazuri de COVID-19, autorităţile sanitare din Republica Moldova nu intenționează să impună noi restricții. Potrivit ministrului Sănătăţii, Ala Nemerenco, pentru a lua astfel de decizii, e nevoie de instituirea stării de urgență în sănătate publică, lucru ce nu se va întâmpla acum, deoarece situația este sub control.

ALA NEMERENCO ministrul Sănătăţii: „La momentul de față nu poate fi introdusă nici o măsură  restrictivă deoarece nu este declarată la nivel de ţară alerta de stare  de urgenta în sănătate publică. Deci, noi nu doar ne orientăm după  cazurile de covid înregistrate, ne orientăm după suplinirea locurilor în  spitale şi acest val nu poate fi comparat cu toate valurile care le-am  avut în trecut”.

În perioada 25 – 31 iulie, 22 persoane au pierdut lupta cu boala. Au  fost înregistrate 9 528 de infectări, cu peste 40 la sută mai multe faţă  de săptămâna precedentă. 

A crescut considerabil şi numărul cazurilor de  COVID-19 în rândul copiilor. 

În ultimele şapte zile au fost raportate 1360 de îmbolnăviri, iar rata de contagiozitate este mai mare la micuţii  cu vârste cuprinse între 1 şi 5 ani. 

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunţat că a primit rezultatele probelor expediate la  Laboratorul de referință al OMS din Berlin. În toate cele 40 de probe a  fost identificat virusul SARS-CoV-2, varianta Omicron de cinci tipuri.  Autoritățile le recomandă cetățenilor să se vaccineze.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter