Politic

Afiliații lui Şor au încercat să blocheze o parte a carosabilului de pe bulevardul Dacia, pe unde trecea delegaţia oficială a secretarului de stat al SUA, Anthony Blinken

post-img
imagine simbol

Vizita înaltului oficial american la Chişinău nu s-a lăsat fără incidente, în ciuda măsurilor de securitatea fără precedent luate de oamenii legii. Jurnalista TVR MOLDOVA, Svetlana Gore, ne spune despre ce este vorba.

Un grup de persoane afiliate oligarhului fugar, Ilan Şor, au încercat astăzi să blocheze o parte a carosabilului de pe bulevardul Dacia, pe unde trecea delegaţia oficială a secretarului de stat al SUA, Anthony Blinken. Printre ei şi mame însoţite de copii. Potrivit poliţiei, aceştia ar fi fost aduşi organizat din autonomia găgăuză. Câţiva dintre protestatari au fost escortaţi la Inspectoratul de Poliţie.


VIOREL CERNĂUŢEANU, şef Inspectoratul General de Poliţie: „Pentru a evita riscurile de securitate dar şi pentru a nu admite derogări de la cadrul normativ au fost conduşi la inspectoratele de poliţie anume persoanele care aveau rolul de organizator în acest proces. Aceste persoane anterior au fost  acele persoane care au fost în atenţia poliţiei şi la alte acţiuni ilegale organizate de aceeaşi grupare ghidată de Moscova.”


Şi în faţa Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chişinău, mai mulţi tineri au protestat. Ei aveau pancarde în mâini şi au scandat mesaje împotriva NATO.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter