Economic

În Republica Moldova, unii angajatori oferă salarii şi de câteva zeci de mii de lei pe lună

Salarii
Sursa video: TVR MOLDOVA

În Republica Moldova, unii angajatori oferă salarii şi de câteva zeci de mii de lei pe lună. Toate ofertele disponibile în luna mai se găsesc pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Care sunt cerinţele de angajare pentru aceste locuri de muncă dar şi care e topul celor mai bine plătite job-uri, ştie Vadim Cheptănaru.

Cea mai avantajoasă ofertă de angajare, scoasă la concurs de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, este cea de inginer-manager la o companie cu capital străin din Chişinău, specializată în servicii de audit şi consultanţă. Salariul variază între 45 de mii şi 49 de mii de lei.

1. INGINER – MANAGER  45 mii lei – 49 mii lei   SURSA: http://anofm.md

Clasamentul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante continuă cu poziția de șef secție economico-financiară, tot la o companie străină şi tot în Chişinău. Candidatul trebuie să aibă studii economice și experiență în domeniu iar salariul oferit este între 40 de mii și 45 mii de lei pe lună.


2. ŞEF SECŢIE ECONOMICO – FINANCIARĂ  40 mii lei – 45 mii lei   SURSA: http://anofm.md

Pe pozitia a treia a topului se află un post de agronom, într-o companie din raionul Floreşti. Angajatorul cere candidaţilor experienţă minimă în domeniu şi permis auto. Leafa va fi de 25 de mii de lei.


3. AGRONOM  25 mii lei  SURSA: http://anofm.md


Câte 20 de mii de lei lunar sunt gata să ofere şi alte firme, pentru serviciile unui mecanic auto, unui specialist IT sau unui sudor.

4. MECANIC AUTO    20 mii lei
             SPECIALIST IT        20 mii lei
             SUDOR                    20 mii lei      SURSA: http://anofm.md


Şi statul oferă salarii competitive. Între 14 şi 19 mii de lei ar putea primi trei medici, de care are nevoie Spitalul Clinic Militar Central şi la o instituţie medicală din raionul Cantemir.

5. MEDICI    14 – 19 mii lei   SURSA: http://anofm.md


Iar Întreprinderea Municipală "Parcul Urban de Autobuze Chişinău" angajează 50 de şoferi, ale căror lefuri ar putea ajunge până la 15 mii de lei.

6. ŞOFERI AUTOBUZE, CHIŞINĂU – 12-15 mii lei   SURSA: http://anofm.md


În prezent la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt peste 10.600 de locuri de muncă disponibile. La începutul anului, în evidenţa instituţiei erau aproape 10 mii de şomeri care îşi căutau serviciu.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter