Social

Timp de o săptămână, IGP va organiza filtre pe toate şoselele din Republica Moldova

Timp de o săptămână, IGP va organiza filtre pe toate şoselele din Republica Moldova

De mâine şi timp de o săptămână, poliţia va organiza filtre pe toate şoselele din Republica Moldova. Operaţiunea oamenilor legii se desfăşoară după ce, în ultimul timp, a crescut numărul şoferilor care urcă băuţi la volan. Potrivit poliţiei, zilnic, sunt traşi pe dreapta chiar şi 20 de conducători auto sub influenţa alcoolului, unii abia de se puteau ţine pe picoare.

De la începutul anului, oamenii legii au reţinut în trafic peste 2 200 de şoferi beţi. Jumătate dintre ei erau în stare avansată de ebrietate.

Acest şofer, din satul Budăi, raionul Orhei, le-a atras atenţia oamenilor legii pentru că circula haotic. Bărbatul a fost tras pe dreapta, iar în urma alcooltestului s-a constatat că avea o concentraţie de alcool în aerul expirat de aproape şapte ori mai mare decât norma admisă.

Tot la Orhei, în cartierul Slobozia Doamnei, poliţia a reţinut un şofer în vârstă de 56 de ani. După ce a fost testat, s-a constatat că a urcat beat la volan, cu o concentraţie de alcool în aerul expirat de cinci ori mai mare decât cea admisă de lege.

Supărat, individul a încercat să fugă, dar a fost în prins de poliţiştii de patrulare. La fel în ultimele zile, oamenii legii au mai reţinut un căruţaş şi un motociclist, ambii beţi criţă.

Potrivit Inspectoratului Naţional de Securitate Publică, de la începutul anului, din cauza şoferilor beţi s-au produs 46 de accidente rutiere. Nouă persoane au murit, iar alte 61 au fost rănite.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter