Politic

Alexandr Stoianoglo insistă ca Gheorghe Gonța să modereze dezbaterile electorale și solicită Maiei Sandu să desemneze un al doilea moderator

post-img
Stoianoglo - Sandu

Candidatul PSRM la fotoliul de președinte, Alexandr Sotianoglo, insistă ca Gheorghe Gonța să modereze dezbaterea Stoianoglo - Sandu și îi cere Maiei Sandu să-și desemneze propriul moderator, care să îi fie loial. O declarație în acest sens a fost publicată pe pagina de Facebook a lui Alexandr Stoianoglo.

„Singura soluție onorabilă ar fi nu înlocuirea cunoscutului jurnalist Gheorghe Gonța, ci desemnarea de către doamna Maia Sandu a unui al doilea moderator care să corespundă tuturor criteriilor de loialitate și devotament personal, pe care le consideră esențiale actuala guvernare politică”, scrie Alexandr Stoianoglo.

Reacția candidatului vine după ce staff-ul electoral al Partidului Acțiune și Solidaritate a solicitat Consiliului de presă să propună un moderator și să organizeze dezbaterile electorale, după ce mai multe televiziuni au anunțat că vor boicota dezbaterile din cauza prezenței moderatorului pe care insistă candidatul PSRM. Consiliul de presă, care are drept misiune statutară promovarea deontologiei profesionale și a integrității în jurnalism,  a publicat o declarație prin care și-a exprimat dezacordul cu moderatorul propus de PSRM, subliind că acesta a dat dovadă de mai multe ori de comportament și practici neconforme cu jurnalismul profesionist și etic.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter