Actualitate

Ministrul de Interne, Ana Revenco: „Vom susține scoaterea Partidului Șor în afara legii”

post-img
Ana Revenco

„Partidul Șor dovedește, în ultimele 8 săptămâni, că este parte a unei acțiuni coordonate, a unei grupări care acționează coordonat, pe banii furați ai Republicii Moldova, inclusiv cu suportul unor grupuri de interes străine care au în spate Moscova și care încearcă să destabilizeze situația, să schimbe cursul democratic al Republicii Moldova”, a declarat ministrul de Interne, Ana Revenco, la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA.

Oficialul guvernamental a precizat că acțiunile Partidului Șor au loc profitând de situația tensionată actuală în domeniul economic și social.

„Este mult prea suficient pentru a realiza următorul pas, mult mai ferm ( de a scoate în afara legii Partidul Șor - n.r ).  Vom susține acest demers și suplimentar vor fi susținute și investigațiile aflate în desfășurare”, a spus Ana Revenco.

Ministrul a mai menționat că organizatorii protestelor din Chișinău încearcă să racoleze tineri fără experiență de viață și care pot fi manipulați.

„Contra unor sume de bani, acești tineri sunt instigați să opună rezistență prin violență și să facă acțiuni care ar viza semnificativ inclusiv viața și siguranța lor”, a spus ministrul.

Ana Revenco a mai precizat că astfel de tineri sunt motivați să acționeze contra propriului viitor.

„Au încercat să recruteze tineri din Chișinău, apoi au mers în teritoriu. Au fost tentative să aducă grupuri de tineri inclusiv din UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană. Fiecare din cei care vor fi prinși în acțiuni de destabilizare vor fi sancționați corespunzător”, a precizat Ana Revenco.

Ediția integrală a emisiunii Punctul pe AZi o puteți urmări în continuare.


author-img_1

Cristian Sava

Reporter